Storulvån - Blåhammaren 23-26 september

Turen började med en dagstur på Storulvåfjället. Vi tänkte tillbaka på skidturen där i mars.

På söndagen vandrade vi till Blåhammaren via Getryggen och Blåhammarfjället.

Måndagen var Upplevelsedag. Det blåste hårt men vi gjorde en liten tur och fann lä för lunch.

Tisdagen bjöd på fantastiskt väder. Vi vandrade tillbaka till Storulvån. Först på Ulvåskaftet, lunch vid Ulvåtjärn och så småningom fångade vi upp leden.

Christian var ensam ledare på denna tur. Nedan några bilder från turen,

Hösttur i östra jämtlandsfjällen med smak av samisk kultur 10-15 september

Eva och Christian ledde denna stugtur från Höglekardalen till Vålådalen. Med taxi från Östersund tog vi oss nästan ända fram till bron över Storån. Efter en samling då vi presenterade oss för varandra började vandringen till Hosjöbottnarna. Terrängen var delvis lite besvärlig och det var svårt att hitta stigen. Väl framme blev vi väl mottagna av det samiska familjeföretaget De Åtta årstiderna. På kvällen intog vi en samisk middag och fick lära oss hur renskötande samefamiljer lever sitt liv efter renens åtta årstider.

Dagen därpå gick vi vidare till stugan i Anaris där vi också blev väl mottagna. Vädret gjorde att vi stannade tre nätter istället för planerade två. Vi fick två fina upplevelsedagar och hade stugan för oss själva.

Vandringen från Anaris till Lunndörren var den längsta men gjordes i fint väder. Vi passerade passet på 1200 meters höjd och gjorde också en avstickare till Pyramiderna.

Sista dagens vandring ner till Vålådalen var också fin.

Vi kommer lägga ut bilder efter hand nedan.

Omberg
4 - 6 juni
2023

Eva och Christian ledde tältvandringen på Omberg med fem deltagare.. Vi hade mycket vackert väder hela turen. Första natten tältade vi på Höje Lilläng och andra natten vid Älvarumsudde. På sina ställen var marken alldeles vit av ramslök. Många andra blommor identifierade vi också (sammanlagt 98 arter). En av höjdpunkterna var naturreservatet Mörka hålkärret, som inte alls var mörkt. Där såg vi bland annat flugblomster.

Bitvis var terrängen ganska kuperad. Flera av oss tyckte det var skönt att svalka sig i det kalla Vättervattnet.

En försommartur med övernattning i tält kommer nog bli en tradition.

Bildspelet nedan kommer snart att utökas med fler fotografier.